Lappeenranta

logo015jpg-pienempi

Syksy 2017

Linnoituksen Sydäntalvi -tapahtuma

Lappeenrannan kuvataidekoulussa arkkitehtuuri- ja ympäristökasvatuksen kehittämishankkeen keskiössä on Linnoituksen Sydäntalvi -tapahtuma 4.2.2017.

SuomiFinland100-tunnus_sininen_RGBlinnoituksen sydäntalvi_tunnus_eipvmLuonnon päivät_fi_blue [Converted]

Linnoituksen Sydäntalvi -tapahtuma on osa Metsähallituksen Luonnon päivät 2017 -ohjelmahanketta ja Suomi 100 -ohjelmaa vuonna 2017.

Linnoituksen sydäntalvi -tapahtuma on Lappeenrannan kuvataidekoulun ja Linnoituksessa toimivien tahojen ja muiden yhteistyökumppaneiden yhdessä järjestämä yhteisöllinen sydäntalven tapahtuma. Tapahtuman keskiössä on Katariinan torille Linnoitukseen tuleva yhteisöllinen jäälinna ja jääveistokset, jotka kuvataidekoulu toteuttaa. Kuvataidekoulu on saanut tapahtuman toteuttamiseen OPH:n valtionavustuksen Salvos-hankerahan lisäksi Suomi 100 -aluetukea Etelä-Karjalan maakuntaliitolta.

Kuvataidekoulu toteuttaa jääveistoksia Katariinan torille ja muutaman myös rakennusten edustoille Linnoitukseen. Yhteistyössä on mukana jäänveistäjä Kimmo Frosti, joka toimii vastuullisena asiantuntijaohjaajana jääveistosten toteutuksessa. Kimmo Frostin Frostiart –yritykseltä hankitaan myös jäät veistoksiin. Lisäksi koulu tuottaa yhteisöllisen jäälinnan Katariinan torille.

Luento jäänveistotaiteesta 16.1.2017

Jäänveistämiseen orientoidutaan kuvataidekoulun järjestämällä jäänveistoluennolla ma 16.1. klo 18 Kehruuhuoneella.

Jäänveistäjä Marika Walden tulee kertomaan jääveistosten teosta ja jäänveistotaiteesta. Luennolle Marika tulee suoraan Kiinan Harbinin Jääfestifaaleilta, joka on yksi tunnetuimmista jään- ja lumenveiston tapahtumista.

Luento on avoin kaikille jäänveistosta kiinnostuneille, mutta erityisesti kuvataidekoulun oppilaiden toivotaan osallistuvan tilaisuuteen. Kuvataidekoulun oppilaat saavat luennolta tietoa ja inspiraatiota omien jääveistosten suunniteluun. Koulusta on valittu neljä ryhmää, joiden oppilaat pääsevät suunnittelemaan ja toteuttamaan omia jäänveistoksia. Jääveistoksia tehdään Linnoituksen Sydäntalvi -tapahtumapäivänä eli 4.2.

Lisäksi Linnoitukset muut toimijat sekä muut yhteistyökumppanit järjestävät yhteistyössä oheistoimintaa päivään. Tapahtuman painopistealueena on Suomen talvinen luonto ja Suomi 100 vuotta. Yhteisenä teemana on kulttuurihistoriallisesti merkittävän Linnoituksen historia.

Lappeenrannan kuvataidekoulu sijaitsee Linnoituksessa eli Lappeenrannan vanhan kaupungin kaupunginosassa.